گزارش: اپل قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ تمامی آیفون‌های ارسالی به ایالات متحده را از هند تامین کند.

گزارش: اپل قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ تمامی آیفون‌های ارسالی به ایالات متحده را از هند تامین کند.

بر اساس گزارش جدیدی از فایننشال تایمز، اپل در حال تسریع تغییرات در ساخت محصولات خود و دور شدن از چین است و قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۶ تمامی آیفون‌هایی که به ایالات متحده صادر می‌شوند را در هند مونتاژ کند.

این برنامه بلندپروازانه مستلزم آن است که اپل ظرفیت تولید فعلی آیفون خود در هند را دو برابر کند. این اقدام نشان‌دهنده تسریع چشمگیر در استراتژی تنوع بخشیدن به زنجیره تامین اپل است که در سال‌های اخیر به تدریج در حال گسترش بوده است.

در حال حاضر، اکثریت آیفون‌ها در چین و از طریق شرکایی مانند فاکسکان تولید می‌شوند. بر اساس گزارش شرکت تحقیقاتی IDC، بازار ایالات متحده تقریباً ۲۸ درصد از کل محموله‌های جهانی آیفون اپل را به خود اختصاص می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۲۳۲.۱ میلیون دستگاه بوده است.

این تغییر در بحبوحه تنش‌های تجاری تجدید شده بین ایالات متحده و چین صورت می‌گیرد. رئیس جمهور ترامپ اخیراً تعرفه‌های قابل توجهی بر واردات چین اعمال کرد که منجر به کاهش حدود ۷۰۰ میلیارد دلاری ارزش بازار اپل شد. گزارش شده است که در واکنش به این موضوع، اپل به سرعت آیفون‌های تولید شده در هند را به ایالات متحده ارسال کرد تا از تعرفه‌های بالاتر اعمال شده بر کالاهای چینی اجتناب کند.

زمان‌بندی این اقدام تصادفی نیست. گزارش شده است که تیم کوک، مدیرعامل اپل، به طور جدی و پشت پرده در تلاش بوده است تا اپل را از تأثیر کامل تعرفه‌های ترامپ محافظت کند. همانطور که هفته گذشته گزارش شد، کوک پس از تماس‌های تلفنی با هوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی، و سایر مقامات ارشد کاخ سفید، معافیت موقتی برای آیفون‌ها، مک‌ها، اپل واچ‌ها و آیپدها از بخش عمده تعرفه‌های ۱۴۵ درصدی ترامپ بر واردات چین دریافت کرد.

با این حال، این معافیت ممکن است کوتاه مدت باشد. ترامپ بعداً اشاره کرد که “هیچ کس از زیر بار شانه خالی نخواهد کرد” و شرکت‌های الکترونیکی با بازنگری دولت او در مورد نیمه‌هادی‌ها و زنجیره تامین الکترونیک، به “سبد تعرفه متفاوتی منتقل خواهند شد”.

اپل به تدریج در حال ایجاد ظرفیت تولید در هند با شرکایی مانند تاتا الکترونیکس و فاکسکان بوده است. رابطه این شرکت با دولت هند ممکن است مفید واقع شود، زیرا هند در حال حاضر در تلاش برای دستیابی به یک توافقنامه تجاری دوجانبه با ایالات متحده است که می‌تواند شرایط تجاری مطلوب‌تری را فراهم کند.

علیرغم تغییر در مونتاژ اپل همچنان به شدت به تامین کنندگان چینی برای صدها قطعه آیفون متکی است. این شرکت متعهد به سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در ایالات متحده شده است، اما برنامه‌ای برای انتقال تولید آیفون به خاک آمریکا اعلام نکرده است.

اپل قرار است هفته آینده گزارش درآمد سه ماهه خود را منتشر کند و سرمایه‌گذاران با دقت نظرات این شرکت در مورد چگونگی تأثیر این تعرفه‌ها و تغییرات در زنجیره تامین بر عملکرد آتی آن را زیر نظر خواهند داشت.

نظر شما درباره تولید آیفون در هند چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید