بررسی گوشی جدید اپل: یک هفته با آیفون 16e

بررسی گوشی جدید اپل: یک هفته با آیفون 16e

یک هفته از زمان عرضه آیفون 16e توسط اپل، گوشی هوشمند جدید و مقرون‌به‌صرفه‌اش (البته نه به اندازه گذشته) می‌گذرد. آیفون 16e بسیاری از قابلیت‌های آیفون‌های پرچمدار اپل را داراست، اما برای کاهش هزینه‌ها، در برخی زمینه‌های کلیدی کمبودهایی دارد. پس آیا این صرفه‌جویی ارزشش را دارد؟ در ادامه با بررسی یک هفته ای از آیفون 16e همراه باشید تا ببیند این گوشی جدید اقتصادی اپل برای شما مناسب است یا خیر؟!

آیفون 16e با قیمت 599 دلار، نسبت به آیفون SE 3 که جایگزینش شده، بسیار گران‌تر است، اما تراشه A18 نسل فعلی، طراحی تمام صفحه با فیس آیدی به جای تاچ آیدی و فناوری OLED، دوربین پشتی تک لنز 48 مگاپیکسلی، عمر باتری طولانی، USB-C و ویژگی‌های ایمنی مانند تماس اضطراری از طریق ماهواره و تشخیص تصادف را ارائه می‌دهد که هیچ‌کدام در آیفون SE وجود نداشتند.

اکثر آیفون‌ها سال‌هاست که دو یا چند دوربین دارند، بنابراین دوربین تک لنز آیفون 16e به طرز شگفت‌انگیزی ظریف است و طراحی ساده و مینیمالیستی ایجاد می‌کند که در آن دوربین ویژگی غالب و چشمگیر نیست. همچنین به دلیل کاهش حجم دوربین، وزن کمتری دارد و در دست سنگین احساس نمی‌شود. آیفون 16e فقط در رنگ‌های مشکی یا سفید موجود است، اما این رنگ‌ها کلاسیک هستند.

از آنجایی که اپل حاشیه‌های آیفون‌های پرچمدار سری 16 را باریک‌تر کرده، حاشیه‌های آیفون 16e بیشتر به چشم می‌آیند، اما این موضوع بیشتر زمانی مشخص می‌شود که کنار آیفون 16 قرار بگیرد. اپل آیفون 16e را بر اساس آیفون 14 طراحی کرده است، بنابراین به جای داینامیک آیلند، ناچ دارد. نمایشگر OLED از نرخ تازه‌سازی 120 هرتز پشتیبانی نمی‌کند و به اندازه آیفون 16 روشن نیست. همچنین نمایشگر همیشه روشن را دریافت نخواهید کرد و اگر به آن عادت داشته باشید، ممکن است دلتان برای آن تنگ شود. اما اگر هرگز این قابلیت را نداشته‌اید، تفاوتی را احساس نخواهید کرد.

دکمه کنترل دوربین وجود ندارد، اما دکمه اکشن و پشتیبانی از تمام ویژگی‌های هوش مصنوعی اپل، از جمله هوش بصری را دریافت می‌کنید. فقط به جای دکمه کنترل دوربین، از طریق کنترل سنتر یا دکمه اکشن فعال می‌شود. دکمه کنترل دوربین احتمالا برای اکثر افراد اهمیتی ندارد. تراشه A18 اساساً همان تراشه‌ای است که در آیفون 16 وجود دارد، اما با یک هسته GPU کمتر، تغییری که چندان محسوس نیست.

اپل برای شارژ، پورت USB-C را اضافه کرده است، اما یک غیبت بزرگ، پشتیبانی از مگ‌سیف و Qi2 است. آیفون 16e حلقه مغناطیسی ندارد، بنابراین با تمام لوازم جانبی مغناطیسی که در چند سال گذشته برای آیفون‌ها عرضه شده‌اند، کار نمی‌کند. همچنین به سرعت شارژ 7.5 وات محدود شده است، در حالی که با مگ‌سیف یا Qi2 می‌توانید به 15 وات برسید، و این یک نقطه ضعف بزرگ است.

اگر هرگز مگ‌سیف نداشته‌اید، شارژ کردن عمدتاً با کابل برایتان مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما اگر از قبل لوازم جانبی مگ‌سیف دارید، این یک تنزل خواهد بود.

دوربین 48 مگاپیکسلی تقریباً مشابه دوربین آیفون 16 است و می‌تواند عکس‌های 1 و 2 برابر بگیرد. لنز تله‌فوتو با زوم 5 برابر یا لنز فوق عریض با زوم 0.5 برابر و قابلیت عکس‌برداری ماکرو را دریافت نمی‌کنید، اما این‌ها ویژگی‌های دوربین تخصصی‌تری هستند که بیشتر جنبه‌ی لوکس دارند تا ضروری.

آیفون 16e یک جزء منحصر به فرد دارد و آن مودم C1 اپل است. تا کنون، به نظر می‌رسد عملکرد آن تقریباً مشابه تراشه مودم کوالکام است، اگرچه از شبکه‌های 5G پرسرعت mmWave پشتیبانی نمی‌کند. هنگام آزمایش دستگاه‌ها در شبکه ورایزن، تفاوت سرعت قابل توجهی بین آیفون 16 و آیفون 16e مشاهده نشده است، اما در برخی موارد که سیگنال ضعیف باشد، مودم C1 در واقع قابل اعتمادتر به نظر می‌رسد!

نظر شما درباره iPhone 16e چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید